ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fler kunder väljer längre bindningstider på bolån hos SBAB

Färre kunder valde tremånaders bindningstid på sina lån hos SBAB under november jämfört med oktober. Andelen som valde en bindningstid på fem år låg på högsta nivån sedan 2014.

57 procent av de som tecknade nya bostadslån hos SBAB under november valde tremånaders bindningstid på sina lån jämfört med 60 procent i oktober. 35 procent av nya bolånetagare valde bindningstid på mellan 1 till 4 år i november, enligt ett pressmeddelande.

Ser man på de lite längre löptiderna valde 7 procent att binda bolånet på fem år under november. 

”Andelen som valt bindningstid på fem år för sina bolån har legat på mellan 1 till 3 procent under de senaste åren, och man får backa bandet till 2014 för att hitta en period då lika stor andel valde fem års bindningstid”; skriver SBAB i pressmeddelandet.

Av de som band sina räntor i november valde 6 procent ettårig bindningstid, jämfört med 4 procent under oktober. 12 procent valde tvåårig bindningstid, vilket var något lägre än de 13 procent som valde samma avtal under oktober. 15 procent procent av de som tecknade nya bolån valde treårig bindningstid i november, upp från 13 procent i oktober.

”Vid val av längre bindningstider är det viktigt att ställa sig frågor som om man tänkt bo kvar under bindningstiden, om man flyttar innan lånet ska läggas om får man betala för att lösa det i förtid. Fördelen är att du vet vad du ska betala under lång tid framöver”, uppger Claudia Wörmann, boendeekonom på SBAB.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer