ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fler köprekommendationer för Traton

Flera analyshus har inlett bevakningen av Volkswagen-avknoppningen Traton. Bland annat sätter Goldman Sachs en köprekommendation på lastbilstillverkaren.

Goldman Sachs köprekommendation kommer med en riktkurs på 39 euro, motsvarande 419,2 kronor. Tidigare under morgonen har även Citigroup inlett bevakningen av aktien med en köprekommendation.

Barclays inleder bevakningen med rekommendationen övervikt men lägger sig en bit lägre vad gäller riktkursen som sätts till 29 euro eller 311,6 kronor. JP Morgan intar en mer avvaktande hållning och inleder bevakningen med rekommendationen neutral och riktkursen 28 euro eller 300,9 kronor.

Aktien handlas fortfarande under teckningskursen på motsvarande 284,7 kronor från slutet av juni. Traton stängde tisdagshandeln på 251,9 kronor, den lägsta stängningskursen sedan noteringen. Aktien hade då tappat sju handelsdagar i rad och sedan noteringen har Traton backat 11,5 procent.

Övriga riktkursförändringar:

Morgan Stanley höjer riktkursen för Astra Zeneca från 65 till 74 brittiska pund vilket motsvarar knappt 863 kronor. Rekommendationen jämvikt upprepas. Läkemedelsjätten stängde på 831,2 kronor i Stockholm på tisdagen 

Handelsbanken har samtidigt höjt riktkursen för livsmedelsjätten Ica från 335 till 360 kronor. Den tidigare säljrekommendationen kvarstår dock. Aktien stängde tisdagshandeln på 423,1 kronor.

SEB sänker riktkursen för fordonstillverkaren Volvo från 170 till 165 kronor men upprepar den tidigare köprekommendationen. Aktien stängde på 134,9 kronor på tisdagen efter att ha tappat tre handelsdagar i rad.

Pareto Securities sänker riktkursen för oljebolaget IPC från 65 till 60 kronor men upprepar sin köprekommendation. Aktien tappade 6,5 procent till 35,5 kronor på tisdagen efter att bolaget flaggat för att helårsproduktionen sannolikt kommer att landa i den lägre delen av prognosintervallet 46.000-50.000 fat oljeekvivalenter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer