ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fler flög med SAS i november – även kabinfaktorn ökade

Antalet passagerare som flög med flygbolaget SAS uppgick till 2,3 miljoner i november vilket var en ökning med 1,8 procent jämfört med samma månad 2017. Kabinfaktorn, det vill säga hur välfyllda planen var, steg med 0,4 procentenheter till 69 procent. 

På fredagen var det dags för SAS att presentera sina senaste trafiksiffror. Totalt valde 2,3 miljoner passagerare att flyga med SAS vilket var en ökning med 1,8 procent. 

"Vi fortsätter anpassa vårt nätverk efter säsongsmässig efterfrågan och det ger resultat i form av fler passagerare, höjd kabinfaktor och ökad enhetsintäkt. Vi ser nu fram emot att göra ytterligare investeringar i kunderbjudandet under det kommande året, samtidigt som vi fortsätter resan mot en allt mer effektiv och hållbar verksamhet", säger Rickard Gustafson, vd för SAS, i ett pressmeddelande. 

SAS kapacitet, ASK, steg med 0,1 procent medan den reguljära passagerartrafiken, RPK, ökade med 0,8 procent. 

SAS valutajusterade yield, det vill säga intäkten per passagerarkilometer, minskade med 0,1 procent jämfört med november 2017 medan den så kallade valutajusterade PASK-nivån, passagerarintäkter i relation till tillgänglig flygstol, steg med 0,5 procent. 

SAS-aktien stiger med 3,4 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies