ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fiskodlare bland vinnarna på Nordenbörserna

De nordiska börserna avslutade i dur på tisdagen efter tidigare nedgångar. Vändningen kom efter nya positiva signaler i handelskonflikten mellan USA och Kina på eftermiddagen. Samlingsindexet Vinx 30 steg 1,1 procent till nivån 905.

I Oslo var OBX-indexet upp 1,1 procent till nivån 776.

De norska fiskodlingsbolagen fick ordentliga uppsving på tisdagen sedan DNB gått ut med en rad höjda rekommendationer.

"Våra väntade negativa triggers har kommit och gått, vilket innebär att någon nedvärdering i närtid förefaller osannolik", skrev banken i en analys.

Mowi, Bakkafrost och Salmar höjdes till behåll från tidigare sälj, medan Royal Salmon, Lerøy och Grieg Seafood har höjdes till köp. Nämnda bolag steg mellan 2 och 7 procent på tisdagen.

Oljepriset tog ett stadigt kliv uppåt efter att USA meddelade att landet undantar vissa varor från de nya tullarna på kinesiska varor. I sektorn steg Equinor 2 procent medan Aker BP var upp över 3 procent.    

I Köpenhamn steg OMXC25-indexet 1,0 procent till nivån 1.115.

Novo Nordisk fortsatte att gå starkt i kölvattnet av föregående veckas rapport. Aktien var upp 2,8 procent. 

Transportbolaget DSV har fått riktkursen höjd av ABG Sundal Collier med drygt 25 procent till 850 danska kronor, åtföljd av en upprepad köprekommendation. Aktien steg 3,8 procent till 639 danska kronor.    

Sämre gick det för hörhjälpsbolaget Demant som backade 4,7 procent efter att ha sänkts till behåll från köp av Handelsbanken.  

Helsingforsbörsens OMXH25-index avancerade 0,7 procent till nivån 3.868.

Ståltillverkaren Outokumpu steg 4,8 procent medan gruvutrustningsbolaget Outotec återfanns i andra vågskålen, ned 1,0 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer