ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

First North-bolag får FDA-godkännande: ”Ett stort genombrott”

  • Foto: Catrin Molund

First North-bolaget Senzimes medicintekniska system för övervakning av neuromuskulär blockad har fått ett godkännande av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Därmed får bolaget tillstånd att marknadsföra och sälja Tetragraph på den amerikanska marknaden

”FDA-godkännandet är ett stort genombrott för Senzime och ger oss möjlighet att påbörja försäljning på världens största marknad. Behovet av neuromuskulär monitorering är mycket stort i USA och vi ser nu fram emot att vara drivande i att minska narkosrelaterade komplikationer för miljontals patienter”, uppger bolagets vd Pia Renaudin i ett pressmeddelande.

Försäljningen kommer att ske såväl i egen regi samt via lokala distributörer och säljstart beräknas redan i början av 2020. Under hösten har Senzime påbörjat rekrytering av en chef för USA-kontoret samt etablering av ett dotterbolag. 

Senzimes har utvecklat en teknik för att på ett bättre sätt kunna övervaka patienten under nedsövning. Bolaget är noterat på First North och hade ett börsvärde på 779 miljoner kronor räknat på fredagens stängningskurs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer