ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Finsk tv visar program som rör penningtvätt och Nordea ikväll

Det statliga finska mediebolaget Yle kommer på måndagskvällen klockan 20.00 att sända ett program, MOT, som handlar om penningtvätt och som berör Nordea.

"En stor dataläcka avslöjar att hundratals miljoner euro från suspekta källor har rört sig via Nordea. MOT har fått tag på dokument där det framkommer hur de europeiska bankerna är kopplade till den enorma penningtvättmaskinen som ursprungligen är rysk", står det att läsa på Yles hemsida om programmet.

Klockan 21.00 deltar Nordeas koncernchef Casper von Koskull och chefen för Centralkriminalpolisens enhet för penningtvätt Pekka Vasara i Yle-programmet A-studion.

I programinformationen ställs frågan "Varför kan man tvätta pengar i Finland?".

Det är inte första gången just MOT uppmärksammar Nordea. MOT har tidigare sänt dokumentärer som rör storbankens inblandning i Panama- och Paradisläckorna. Det bör dock understrykas att det fortfarande finns mycket lite information om innehåller i måndagens program.

Nordea faller tungt i den inledande måndagshandeln. Vid klockan 9.40 är aktien ned 5,7 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer