ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Finsk finansfamilj tar stor position i gruvbolaget Endomines

Den finländska finansfamiljen Herlin, som bland annat är storägare i Eltel, har köpt aktier i gruvbolaget Endomines. Totalt sitter familjen Herlin nu på aktier motsvarande 12,6 procent av kapitalet och rösterna.

Två bolag knutna till familjen - Mariatorp Oy samt Wipunen varainhallinta Oy - äger nu vardera 5 miljoner aktier. Om bolagen tidigare har ägt några aktier framgår inte av flaggningsmeddelandena.  

Familjen Herlin, som tidigare inte haft något publikt ägande Endomines, har nu en position på 10 miljoner aktier, motsvarande 12,6 procent av kapital och röster. 

Familjen Herlin är storägare i finländska Cargotec och Kone. Familjen betecknas inte sällan som en av Finlands rikaste familjer. Den är nu största ägare i Endomines, enligt ägardatatjänsten Holdings sammanställning. 

Herlin-familjen är även storägare i Eltel med drygt 20 procent av aktierna. Här kom första flaggningen sensommaren 2017 efter att Eltel-aktien fallit brant efter flera vinstvarningar, omfattande nedskrivningar och redovisningsproblematik.

Endomines öppnade på plus på Stockholmsbörsen och steg som mest strax över 9 procent. Strax innan klockan 11 har kursuppgången mildrats till 5,1 procent då aktien handlas precis under 3,7 kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer