ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Finlands transport- och kommunikationsminister tar plats i SEB:s styrelse

  • Foto: Wong Maye-E
  • Anne Berner. Foto: Pressbild, Finska regeringskansliet

Styrelseproffset Tomas Nicolin, som tidigare var vd för tjänstepensionsbolaget Alecta, lämnar SEB:s styrelse. Som nya styrelseledamöter föreslås Anne Berner, transport- och kommunikationsminister i Finland, och Lars Ottersgård, chef för Market Technology på Nasdaq. Det framgår av kallelsen till SEB:s årsstämma. 

Tomas Nicolin har suttit i SEB:s styrelse sedan 2009 men har avböjt omval vid vårens bolagsstämma.

Anne Berner är en finländsk politiker och affärskvinna som sedan 2015 tjänstgjort som Finlands transport- och kommunikationsminister men ställer inte upp för omval vid vårens riksdagsval i Finland.  

”De har riksdagsval i Finland i början av april och hon ställer inte upp för omval. Så hon kommer inte vara minister och ledamot i vår styrelse samtidigt”, säger Frank Hojem, presschef på SEB, till Di. 

Lars Ottergård har sedan 2014 varit chef för Market Technology på Nasdaq. Han började arbetade på OMX 2006 och har även arbetat 20 år på IBM. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer