1515
Annons

Fingerprint Cards höjs till köp – riktkursen höjs med 230 procent

Foto:Matej Kastelic

Fastighetsbolaget Wihlborgs får flera sänkningar efter en svagare fjärde kvartalsrapport. Samtidigt höjs riktkurserna för Sinch, Jetpak och Boliden.

Innehåll från Guide GlovesAnnons

“Handskprofessorn” som skyddar personalen – och budgeten

I mångas ögon har arbetshandskar en uppgift – att skydda händerna från skador. Eric Vallery, innovationschef på Guide Gloves, menar att rätt handskar även påverkar produktivitet såväl som sjukfrånvaro och därmed sista raden på företagets resultaträkning.

En arbetsskada kostar mycket. Framför allt kan det vara en personlig tragedi för den anställda, som utöver sjukskrivning med inkomstbortfall dessutom kan dra på sig långdragna, till och med livslånga, men. Eric Vallery, innovationschef på Guide Gloves, kallas skämtsamt för ”handskprofessorn” av kollegor och kunder och kan det mesta som är värt att veta om händer och hur de används. För honom är det en självklarhet att personalen förses med handskar som skyddar mot riskerna som finns i arbetet.

Men det finns fler anledningar till att en finanschef eller till och med en vd bör intressera sig lika mycket som skyddsombudet för valet av handskar. Handskar utvecklade specifikt för företagets omständigheter säkerställer även optimal produktivitet och kvalitet på slutprodukter, menar Eric Vallery.

– En arbetshandske ska inte bara ge gott skydd, om den inte är tillräckligt smidig kan det leda till produktivitetstapp på flera procent, eller ännu värre att medarbetare slarvar med säkerheten och utför moment med fel handskar, eller utan några handskar alls. En säker handske som begränsar medarbetaren kan ironiskt nog, utöver produktivitetsbortfall även leda till fler skador, säger Eric Vallery.

För den som arbetar inom produktion är händerna det allra viktigaste verktyget. Därför är det viktigt att de handskar som används på en arbetsplats är anpassade efter de specifika moment som ska utföras just där. Eric Vallery och hans kollegor är ofta ute på besök hos sina kunder för att utveckla handskarna tillsammans med dem.

– Alla arbetsplatser har sina egna utmaningar och förutsättningar. Som innovationsledare behöver vi på Guide känna kunden bättre än någon annan. Innovation handlar inte bara om att vara banbrytande utan innovationen måste också fylla ett verkligt värde och förbättra för kunden.

Med över 30 år i branschen har Guide Gloves en lång erfarenhet av att hjälpa människor att skydda sina händer och använda dem på bästa sätt. Men den långa erfarenheten gör inte att man endast håller fast vid gamla beprövade metoder eller kör i samma hjulspår. Eric Vallery menar att produktutvecklingsteamet på Guide Gloves ständigt arbetar för att utveckla nya lösningar för sina kunder.

– Vi strävar alltid efter att vara den mest effektiva, hållbara och innovativa tillverkaren av professionella arbetshandskar. Vi arbetar ständigt med nya metoder och material för att förbättra användarens säkerhet och prestationsförmåga, och använder oss av teknologi och innovation för att utveckla hållbara lösningar för att möta dagens och morgondagens behov.

Läs mer om hur Guide Gloves arbetar med innovation, eller boka in oss på besök där vi ser över era behov. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Guide Gloves och ej en artikel av Dagens industri

Jefferies köpstämplar Mips – här är dagens rekar

Nya köprekommendationer för hjälmbolaget Mips och Volvo Cars samtidigt som inkassobolaget Intrum får en sänkt rekommendation. Här är onsdagens rekommendations- och riktkursförändringar.

RBC inleder bevakning av specialistläkemedelsbolaget Sobi med sector perform och en riktkurs på 235 kronor. Aktien stängde på 209,5 kronor på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Sobi till 220 kronor från 230 kronor och upprepar behåll.

SEB sänker sin rekommendation för inkassobolaget Intrum till behåll från köp med en riktkurs på 154 kronor. Aktien stängde på 140,6 kronor.

Jefferies inleder bevakning av hjälmbolaget Mips med en köprekommendation och en riktkurs på 430 kronor. Aktien stängde på 332,5 kronor.

Jefferies inleder bevakning på friluftsproduktbolaget Thule med rekommendationen behåll och en riktkurs på 235 kronor. Aktien stängde på 226,0 kronor.

Jefferies inleder bevakning på fjällturismbolaget Skistar med rekommendationen behåll och en riktkurs på 145 kronor. Aktien stängde på 114,3 kronor.

JP Morgan sänker riktkursen för stålbolaget SSAB till 60 kronor från 66 kronor och upprepar övervikt. Aktien stängde på 49,1 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för lastbilstillverkaren Volvo till 215 kronor från 250 kronor och upprepar sin köprekommendation. Aktien stängde på 158,6 kronor.

Carnegie sänker riktkursen för fordonstillverkaren Volvo Cars till 55 kronor från 71 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 51,5 kronor.

SEB höjer sin rekommendation för Volvo Cars till köp från behåll och sänker riktkursen till 60 kronor från 76 kronor.

SEB höjer riktkursen för teknikbolaget Mildef till 81 kronor från 74 kronor och upprepar sin köprekommendation. Aktien stängde på 57,6 kronor.

DNB sänker riktkursen för byggbolaget NCC till 125 kronor från 155 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 79,6 kronor.

DNB sänker riktkursen för industrijätten Alfa Laval till 310 kronor från 320 kronor och upprepar köp. Aktien stängde på 263,6 kronor.

Pareto Securities sänker riktkursen för Cellavision till 280 kronor från 385 kronor och upprepar behåll. Aktien stängde på 269 kronor.

Källor: Nyhetsbyrån Direkt, Finwire, Bloomberg

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera