ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Finanssektorn tyngde europeiska börser

Europabörserna utvecklades blandat under torsdagen då London gick starkt medan Frankfurt backade. Den brittiska centralbanken lämnade som väntat styrräntan oförändrad vid torsdagens möte.  

Samlingsindexet Stoxx 600 var oförändrat. I Frankfurt tappade DAX-indexet 0,5 procent. 

Banksektorn befanns under press generellt i Europa under torsdagen och i Tyskland sjönk Deutsche Bank med 4 procent och Commerzbank med 2,5 procent. Den planerade fusionen mellan de två bankerna kan leda till att upp till 30.000 jobb försvinner, enligt fackförbundet Verdi, rapporterade Reuters. 

Den pressade Wirecard-aktien sjönk 5 procent. Enligt Financial Times godkände seniora chefer i fintech-bolaget transaktioner på motsvarande 21 miljoner kronor som nu utgör kärnan i utredningen av bolagets Singapore-filial.  

FTSE 100-indexet i London avancerade 1,0 procent. Råvarubolag steg på bred front med Rio Tinto och Antofagasta bland vinnarna. Även hälsovård var en sektor som gick starkt. 

I banksektorn sjönk Royal Bank of Scotland 6 procent medan Lloyds och Barclays föll 2-3 procent. 

I Paris var CAC 40-indexet ned 0,1 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer