ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Financial Times: ECB trotsade tjänstemännens råd om QE

ECB gick emot råd från de egna tjänstemännen i beslutet om att återstarta obligationsköpprogrammet.

Det rapporterar Financial Times och hänvisar till uppgifter i ett konfidentiellt brev från bankens penningpolitiska kommitté, bestående av tjänstemän från ECB och de 19 nationella centralbankerna.

I brevet, som sändes rådsledamöterna dagar före det senaste policymötet, rekommenderade en majoritet av tjänstemännen att ECB inte skulle återstarta tillgångsköpen. Kommitténs främsta argument mot att återstarta köpprogrammet var att syftet var att sänka långa räntor, och de ansåg att dessa räntor redan hade sjunkit till rekordlåga nivåer.

FT noterar att läckan av de konfidentiella uppgifterna kommer i en period då opponenterna mot ECB-chefen Mario Draghis mjuka policy agerar bakom kulisserna för att sätta tryck på tillträdande chefen Christine Lagarde att ändra kurs när hon tar över chefsstolen den 1 november.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer