ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fiat Chryslers aktie rasar - vd:n har storsålt

Fiat Chryslers vd har under innevarande vecka, efter att den italiensk-amerikanska fordonskoncernen lagt fram ett affärsförslag till franska Renault, sålt 250.000 aktier för 3,5 miljoner dollar för att täcka ”personliga utgifter”, framgår av nederländska finansinspektionens AFM:s insynslista.

Fiat Chryslers aktie backade 4,5 procent i den inledande handeln på fredagen, efter att insynsförsäljningen från vd Mike Manley offentliggjorts. Fordonssektorn i helhet var samtidigt ned i snitt 2,5 procent, enligt branschindexet redovisat av Stoxx 600.

Aktieförsäljningen gjordes tisdagen den 28 maj till kursen 13:85 dollar, dagen efter att Fiat Chrysler lagt fram sitt affärsförslag till Renault. Aktien rusade på måndagen initialt 20 procent på information om att planen lagts fram, men slutade till sist 8 procent upp.

Vd:ns aktieförsäljning genomfördes ”för att täcka personliga utgifter”, enligt ett uttalande från en Fiat Chrysler-talesperson, rapporterar Reuters.

”Inget gott tecken”, kommenterade samtidigt en anonym Milanobaserad investerare för nyhetsbyrån. Vd:ns drag signalerar svaghet i Fiat Chryslers aktiekurs, menade analytikern.

Mike Manley äger fortsatt knappt 700.000 aktier i Fiat Chrysler, framgår av AFM:s dokumentation.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer