ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ferronordic expanderar till Tyskland som Volvo-säljare

Fordonsunderleverantören Ferronordic avser att expandera till Tyskland som återförsäljare för Volvo Trucks och Renault Trucks, enligt ett pressmeddelande.

I samband med avtalet med Volvo Trucks Group och Renault Trucks förvärvar Ferronordic verksamheten på nio av Volvos anläggningar i Tyskland. Köpeskillingen förväntas uppgå till cirka 250 miljoner kronor.

Under 2016-2018 genererade den aktuella verksamheten en omsättning om cirka 1,3 miljarder kronor, vilket kan jämföras med Ferronordics omsättning under de tolv månader som föregick 30 juni 2019 om cirka 3,6 miljarder kronor, heter det.

”Om transaktionen genomförs skulle Ferronordics finansiella mål för koncernens rörelsemarginal ändras från 7-9 procent till 6-8 procent”, skriver Ferronordic.

”Jag är stolt över denna möjlighet att kunna expandera vår verksamhet i Europa och ytterligare stärka vårt partnerskap med Volvo”, kommenterar Lars Corneliusson, Ferronordics vd. 

Sedan tidigare är Ferronordic återförsäljare för Volvo CE i Ryssland.

Ferronordics aktie stiger på beskedet och är upp med 2,5 procent vid 13.15-tiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer