ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Lyxbilsmärket vägrar växla upp – aktien rasar

Ferraris aktie faller brant på Milanobörsen efter fredagens delårsrapport. Vid lunchtid är aktien ned nästan fyra procent efter att under morgonen under en period handelsstoppats i samband med kursfall på upp till sju procent.

Rapporten i sig motsvarade förväntningarna och kursfallet beror i stället på att det italienska lyxbilmärket väljer att inte revidera upp sin försäljningsprognos för 2019.

Bolagets besked är i stället att man är på väg att nå ett cirka tio procent bättre ebitda-resultat jämfört med föregående år, det vill säga cirka 1,2–1,25 miljarder euro. Intäkterna förväntas samtidigt öka med drygt tre procent till 3,5 miljarder euro.

Som mest handlades Ferrari-aktien ned 7 procent i Milano på fredagen men vid 13-tiden svensk tid hade kursfallet dämpats till drygt 5 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer