ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

  • Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Ny negativ konjunktursignal från Tyskland, vinstvarning från e-handelsbolaget Sportamore och ”uppmuntrande data” från forskningsbolaget Bioarctics partner. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar. 

• Europas största ekonomi fortsätter att leverera dåliga konjunktursignaler. På fredagen meddelade Tysklands ekonomidepartement att industriproduktionen i landet sjönk med 1,7 procent i oktober jämfört med september. Jämfört med oktober 2018 sjönk industriproduktionen med 5,3 procent. 

• Forskningsbolaget Bioarctic meddelade på torsdagskvällen att partnern Eisai presenterat ”uppmuntrande data” från den pågående förlängningsstudien efter Fas 2b med BAN2401 i tidig Alzheimers sjukdom. Enligt Bioarctic kvarstod den minskning av amyloid i hjärnan som skedde vid behandling med BAN2401 efter avslutad behandling, vilket Di tidigare rapporterat om. 

• E-handelsbolaget Sportamore vinstvarnade på torsdagskvällen och meddelade att bolaget upplevt en svagare försäljning än väntat under oktober. Som en konsekvens tror bolaget inte lägre att rörelseresultatet under det fjärde kvartalet och helåret 2019 väntas förbättras jämfört med 2018. 

• På rekommendationsfronten har SEB inlett bevakning av forskningsbolaget Oncopeptides med en köprekommendation. Riktkursen spikades i sin tur till 149 kronor per aktie vilket kan jämöras med torsdagens stängningskurs på 131,6 kronor per aktie. 

• Forskningsbolaget Camurus har genomfört en riktad emission på 300 miljoner kronor. Nyemissionen gjordes genom ett så kallat accelererat bokbyggande där teckningskursen landade på 82 kronor per aktie vilket kan jämföras med torsdagens stängningskurs på 89,5 kronor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer