1515
Annons

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Foto:Jesper Frisk

Stockholmbörsen ser ut att falla på fredagen efter kraftiga nedgångar i USA och Asien. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsöppningen.

Fem saker att hålla koll på inför börsöppning

Foto:Richard Drew

Europabörserna går mot en svagt positivt öppning. Enligt förhandeln hos IG går OMXS30 mot en öppning på 0,3 procent upp.

Ericsson har fortsatt exportera produkter till Ryssland, rapporterar Ekot. Produkterna i fråga ska vara mjukvara och support till mobiloperatörer i landet, enligt Ericsson själva, och inte någon ny hårdvara. Ansökan har godkänts av Inspektionen för strategiska produkter. Ericssonaktien är ned 30 procent i år.

Energilagringsbolaget Azelio meddelade på fredagen att teckningskursen i den tidigare aviserade företrädesemission på 300 miljoner kronor – före avdrag för emissionskostnader som väntas landa på omkring 50 Mkr – spikats till 1,48 kronor per aktie. Den kan jämföras med torsdagens stängningskurs på 3,724 kronor. Det motsvarar enligt Azelio en rabatt på 35,5 procent jämfört med teoretiska kursen efter avskiljande av uniträtter.

Efter flera jobbiga dagar för fastighetsaktier sänker Barclays riktkurser för en rad svenska bolag i sektorn, nämligen Castellum, Catena, Fabege och Hufvudstaden. Dessutom inleder banken bevakning av Wihlborgs med rekommendationen ”undervikt” och en riktkurs på 60 kronor. Wihlborgs stängde i går på 69,2 kronor.

Truecallers styrelse har beslutat sig för att inleda ett återköpsprogram av egna aktier. Det totala antalet aktier som får återköpas får maximalt motsvara 5 procent av antalet utestående aktier per dagen för årsstämman 2022, vilket motsvarade 18 697 985 aktier.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA fick under torsdagskvällen, svensk tid, ta ställning till hur de ser på forskningsbolaget Oncopeptides läkemedel Pepaxto, för behandling av blodcancerformen multipelt myelom. Den rådgivande Odac-kommittén röstade nej till läkemedlet, med röstsiffrorna 14-2.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera