1515
Annons

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Foto:Jesper Frisk

Under tisdagen har bland SBB och Paradox kommit med kvartalssiffror. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsöppning.

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

Philip Morris förlänger acceptperioden för budet på Swedish Match och stark orderingång på tunga lastbilar i Nordamerika. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar. 

Europabörserna ser ut att inleda onsdagen med en mindre nedgång efter de senaste dagarnas rejäla uppgångar. I skrivande stund är Eurostoxx50-terminen ned 0,4 procent medan tyska DAX-terminen backar 0,4 procent. Handeln hos IG indikerar i sin tur en öppning i samma härad på Stockholmsbörsen. 

Philip Morris förlänger acceptfristen i budet på tobaksbolaget Swedish Match ytterligare en gång. Slutdatum är nu satt till den 4 november, enligt ett pressmeddelande. Philip Morris kom med budet på Swedish Match den 11 maj. Den 29 juni inleddes acceptperioden vilken inledningsvis var tänkt att avslutas den 30 september. I augusti förlängdes den till den 21 oktober, men nu skjuts slutdatum alltså fram ytterligare till den 4 november.

Färska siffror från ACT Research visar att orderingången på tunga lastbilar i Nordamerika preliminärt landade på 53.700 enheter i september. Enligt ACT:s chefsanalytiker Eric Crawford var siffran sensationell och visar att tillverkarna har öppnat sina orderböcker för 2023 lite tidigare än normalt. 

Under onsdagen kan det vara läge att hålla ett öga på oljepriset då Opec+ möts på onsdagen. På agendan står en eventuell produktionsminskning där siffror på så mycket som 2 miljoner fat om dagen har nämnts inför mötet. 

Carnegie sänker riktkursen för riskkapitalbolaget EQT från 331 till 300 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien avslutade tisdagen på 226 kronor. Samtidigt har Handelsbanken justerat sitt kortsiktiga råd, på tre månaders sikt, för flera verkstadsbolag. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera