1515
Annons

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

Stockholmsbörsen ser ut att vända ned marginellt efter tre raka uppgångsdagar, enligt handeln hos IG. Inför börsöppning har bland annat Clas Ohlson och Lucara Diamond kommit med nyheter.

Innehåll från RekomoAnnons

Tänker andra hand i första hand

Fler och fler företag och organisationer inser fördelarna med att tänka begagnat i stället för nytt när de gör om sina kontor. Rekomo hjälper företag att inreda med återbrukade och prisvärda möbler.

– Vi köper, säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler över hela Sverige, förklarar Jonas Åström, VD Rekomo. Vi erbjuder allt från hela arbetsplatser med bord, stolar, skärmväggar, förvaring men även möbler till övriga utrymmen som lounger, fikarum och konferensrum.

Helhetslösning

Jonas Åström menar att det inte är svårare att köpa in begagnad kontorsinredning än att köpa helt nytt.

– Vi är som vilket annat inredningsföretag som helst. Vi har ett stort utbud av återbrukade kvalitetsmöbler och köper in stora kvantiteter så vill man ha en enhetlig möblering löser vi det.

Rekomo hjälper till med allt från att komma med inredningsförslag till leverans och montering.  Dessutom kan de köpa och hämta de gamla möblerna för återanvändning hos andra företag. 

– Många kontorsmöbler och annan inredning är av väldigt bra kvalitet och håller länge. Sådana möbler köper vi gärna in. Även om fler och fler tänker andra hand i första hand slängs det tyvärr fortfarande alldeles för mycket möbler. Är en stolsdyna sliten så kan vi klä om stolen i ett nytt fräscht tyg i den färg kunden vill ha, säger Jonas Åström.

Nytt kontor till halva priset

Ofta går det knappt att se att möblerna är begagnade och många hade nog blivit förvånade om de visste att all inredning i det splitternya kontoret faktiskt är återbrukat. Prislappen för en kontorsrenovering med begagnad inredning brukar hamna på ungefär hälften av vad det hade kostat att köpa in helt nytt. Men även om ekonomin är viktig så är miljöbesparingen den största vinsten.

Attraherar arbetskraft

Många företag har idag hållbarhet som ledstjärna och då ska det naturligtvis även inbegripa kontorsrenoveringen. Och den ökade miljömedvetenheten märks, intygar Jonas Åström.

– Förr köpte man begagnat för att det var billigare, idag har det svängt och nu köper många begagnat främst för att det är bättre för miljön. För många företag är det också ett medvetet val för att locka yngre miljömedvetna medarbetare som vill arbeta på ett företag som tar miljön och hållbarhetsfrågan på allvar. 

På senare tid har även flera offentliga verksamheter genom ramavtal fått förutsättningar att inreda sina lokaler med begagnade möbler. Det är ett stort steg framåt.

Flerårsgaranti och leasingmöjligheter

Marknaden för begagnade kontorsmöbler har utvecklats mycket de senaste åren och Rekomo erbjuder alltid minst två års garanti även på begagnade kontorsmöbler. Det finns också möjlighet att hyra eller leasa möbler.

– Kunden kan välja om man vill hyra en månad eller över en längre period. Företagen får en ökad flexibilitet och kan anpassa sitt kontor efter olika behov, säger Jonas Åström.

Om Rekomo
Rekomo säljer, köper och hyr ut begagnade kontorsmöbler till kontor i hela landet och har erbjudit återvunna och prisvärda kontorsmöbler sedan 1992. Grunden i affärsidén är hög kundnöjdhet och låg miljöpåverkan – det är lika viktigt att kunden ska bli nöjd med sitt kontor som att rädda miljön. 

Läs mer på rekomo.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rekomo och ej en artikel av Dagens industri

Uppgång att vänta – fem saker att ha koll på innan börsen öppnar

Stockholmsbörsen väntas fortsätta uppåt på tisdagen efter en stark börsdag på Wall Street och vinterturismbolaget Skistar har kommit med kvartalsrapport. Här är fem saker att ha koll på innan börsen öppnar.

Att den brittiska regeringen backade från vissa delar i sin så kallade ”mini”-budget och fallande långa räntor gav bränsle åt New York-börsen vars breda S&P 500 steg 2,6 procent, vilken motsvarar en uppgång med 0,5 procent efter Stockholmsbörsens stängning. Europeiska börsterminer pekar på en fortsatt uppgång på tisdagen. Strax före klockan åtta stiger Eurostoxx50-terminen 1,4 procent medan Frankfurts Dax-termin ökar 1,5 procent. Handeln på IG Markets indikerar en uppgång med drygt 1 procent på Stockholmsbörsen. Den amerikanska tioåringen föll brant under tisdagen och ligger för närvarande på 3,62 procent. En dollar kostar samtidigt 11,0 kronor.

Vinterturismbolaget Skistar har presenterat siffror för det fjärde kvartalet, perioden juni till augusti, i bolagets brutna räkenskapsår. Omsättningen ökade med 22 procent men bolaget rapporterade en stor förlust. Inför vintersäsongen ligger bokningsläget på plus 7 procent jämfört med inför vintersäsongen 2019/2020 som enligt bolaget är den senaste jämförbara vintersäsongen innan pandemin. Siffran tyder dock på en inbromsning i bokningarna jämfört med föregående år. Styrelsen föreslår att utdelningen för det senaste räkenskapsåret höjs till 3 kronor per aktie från 1,50 kronor per aktie föregående år.

Byggbolaget Skanska har tagit en order avseende byggnation av en mellanstadieskola i North Carolina i USA. Kontraktet är värt 78 miljoner dollar, motsvarande cirka 770 Mkr, enligt bolaget och ordern inkluderas i orderingången för USA under det tredje kvartalet i år.

Magasinstjänsten Readly har tecknat ett samarbetsavtal med Disney om att erbjuda över 80 engelskspråkiga Disney-tidningar på sin plattform.

Carnegie har skruvat ned riktkurserna för flera skogsbolag. Bland annat sänker investmentbanken riktkursen för Holmen till 400 kronor från tidigare 425 kronor samtidigt som rekommendationen behåll upprepas. Mindre riktkurssänkningar görs även för SCA och Billerud Korsnäs.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera