1515
Annons

Fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar

Foto:PONTUS LUNDAHL / TT

SKF:s vd lämnar under 2021 och färska kvartalssiffror från Paradox. Här är fem saker du ska ha koll på innan börsen öppnar. 

Innehåll från Wihlborgs fastigheterAnnons

Wihlborgs skapar tillväxt genom samhällsengagemang

En växande Öresundsregion gynnar näringslivet – och ett välmående näringsliv ger ökad efterfrågan på kommersiella lokaler. För Wihlborgs är samhällsengagemang både en solidaritetshandling och ett tillväxtverktyg.

Ett fastighetsbolag som utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler kan inte växa om inte företagen i den egna regionen expanderar på hemmaplan. Detta sporrar Wihlborgs att engagera sig för och i Öresundsregionen.

– Vi är direkt beroende av att arbetsmarknaden fungerar och att tillgången på kapital och humankapital är god. Därför vill vi vara med och bygga en stabil och stark region, där städerna är hållbara för både medborgare och företag, förklarar Hans Andersson, affärsutvecklare på Wihlborgs.

Wihlborgs har delat upp sitt samhällsengagemang i tre trappsteg. Det första kallas ”Bra start i livet”, och rymmer bland annat samarbeten med skolor i form av läxläsning och mentorskap. 

Bidrar med både pengar och kunskap

Nästa steg är ”Mod att utvecklas”. Här återfinns samarbeten med Boost by FC Rosengård, som sätter människor utanför systemet i arbete, och techhubben Techship som inspirerar unga att starta eget eller studera vidare. Det tredje trappsteget är ”Utveckling och tillväxt”. Hit hör bland annat det över 20 år långa partnerskapet med Ideon Science Park, en mötesplats för forskare och entreprenörer. 

– Vi vågar sticka ut hakan och säga att det inte finns något annat fastighetsbolag i Sverige som har den här typen av breda och långsiktiga samhällsengagemang. Vi lägger flera miljoner varje år på att bidra till ett hållbart samhälle, säger Hans Andersson och fortsätter:

– Dessutom sitter vi med i styrelser för flera initiativ och är delägare i Ideon Science Park. Vi deltar även i jurygrupper som delar ut priser till företag och entreprenörer som skapar jobbtillfällen. För oss handlar engagemanget inte bara om pengar, utan också om kunskapsdelning och ansvarstagande.

Nyfiken på Wihlborgs samhällsengagemang? Läs mer här.  

Växer regionen växer Wihlborgs

Hans Andersson ser ett direkt samband mellan Wihlborgs samhällsengagemang och den egna tillväxten. 

– Alla nya företag som springer fram ur Ideon till exempel kommer inte att hyra arbetsplatser av oss, men på sikt bidrar de till att regionen växer. Då växer även vi, säger Hans Andersson.  

Läs mer om Wihlborgs. 

Om Wihlborgs

Wihlborgs är ett börsnoterat fastighetsbolag som erbjuder kommersiella lokaler till företag och organisationer i Öresundsregionen. Wihlborgs finns i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Bolaget är marknadsledande i de tre svenska städerna. 

 

Mer från Wihlborgs fastigheter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wihlborgs fastigheter och ej en artikel av Dagens industri

Fem saker att hålla koll på inför börsöppning

Foto:Richard Drew

Europabörserna går mot en svagt positivt öppning. Enligt förhandeln hos IG går OMXS30 mot en öppning på 0,3 procent upp.

Ericsson har fortsatt exportera produkter till Ryssland, rapporterar Ekot. Produkterna i fråga ska vara mjukvara och support till mobiloperatörer i landet, enligt Ericsson själva, och inte någon ny hårdvara. Ansökan har godkänts av Inspektionen för strategiska produkter. Ericssonaktien är ned 30 procent i år.

Energilagringsbolaget Azelio meddelade på fredagen att teckningskursen i den tidigare aviserade företrädesemission på 300 miljoner kronor – före avdrag för emissionskostnader som väntas landa på omkring 50 Mkr – spikats till 1,48 kronor per aktie. Den kan jämföras med torsdagens stängningskurs på 3,724 kronor. Det motsvarar enligt Azelio en rabatt på 35,5 procent jämfört med teoretiska kursen efter avskiljande av uniträtter.

Efter flera jobbiga dagar för fastighetsaktier sänker Barclays riktkurser för en rad svenska bolag i sektorn, nämligen Castellum, Catena, Fabege och Hufvudstaden. Dessutom inleder banken bevakning av Wihlborgs med rekommendationen ”undervikt” och en riktkurs på 60 kronor. Wihlborgs stängde i går på 69,2 kronor.

Truecallers styrelse har beslutat sig för att inleda ett återköpsprogram av egna aktier. Det totala antalet aktier som får återköpas får maximalt motsvara 5 procent av antalet utestående aktier per dagen för årsstämman 2022, vilket motsvarade 18 697 985 aktier.

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA fick under torsdagskvällen, svensk tid, ta ställning till hur de ser på forskningsbolaget Oncopeptides läkemedel Pepaxto, för behandling av blodcancerformen multipelt myelom. Den rådgivande Odac-kommittén röstade nej till läkemedlet, med röstsiffrorna 14-2.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera