ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Inför börsöppningen

Fem saker att hålla koll på innan börsen öppnar

  • Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

H&M kan få stöd av att SEB höjt rekommendation på aktien och landar i ett köpråd för första gången på länge. 

• SEB har höjt sin rekommendation för modejätten H&M till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs i sin tur från 180 kronor till 225 kronor per aktie. Analysen publicerades efter börsens stängning på måndagen och lär därmed göra avtryck i kursen på tisdagen.

• Europabörserna föll rejält under de sista handelstimmarna på måndagen. New York-börsen höll sig däremot relativt oförändrad efter Stockholmsbörsens stängning och terminerna under tisdagsmorgonen pekar åt en positiv öppning i Europa.

• Medicinteknikbolaget Elekta inleder ett samarbete med amerikanska Viewray inom MR-styrd strålterapi. Enligt avtalet kommer Elekta även att göra en investering i Viewray om motsvarande cirka 9,9 procent av bolagets aktier via en nyemission. Investeringen är maximerad till 36 miljoner dollar motsvarande 343 miljoner kronor till fastställt publikt aktiepris.

• Astra Zeneca säljer de kommersiella rättigheterna till de antipsykotiska läkemedlen Seroquel och  Seroquel XR i USA och Kanada. Köparen Cheplapharm kommer att betala 35 miljoner dollar upfont och potentiellt försäljningsrelaterade betalningar på upp till 6 miljoner dollar.

• Utanför bolagsfronten har en talesperson för USA:s handelsdepartement flaggat för att landet kommer överväga att höja tullar mot EU efter att WTO beslutat att godkänna USA:s rätt till tullar med anledning av att EU fortsatt subventionera den franska flygplanstillverkaren Airbus. Dessutom föreslår USA tullar på franska varor till ett värde om 2,4 miljarder dollar som svar på en skatt på globala teknikbolags intäkter från digitala tjänster i Frankrike.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer