ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fem nyheter du måste ha koll på innan marknaden öppnar

Här är nyheterna du måste ha koll på innan marknaden öppnar tisdag 19 november.

• Bilsäkerhetsföretaget Autoliv håller i dag kapitalmarknadsdag i amerikanska Utah. Bolaget sänkte försäljningsprognosen för helåret i samband med rapporten för det tredje kvartalet, men nu hoppas bland annat Deutsche Bank att Autoliv ska ge en positiv bild av tillväxtmöjligheterna framåt med förbättrade marginaler och eventuellt också planer på att höja utdelningen till aktieägarna. I ena analys skriver banken att tillväxten skulle kunna överskrida marknadstillväxten med cirka 4 procent så långt fram som till och med 2022.

• Bostadsutvecklaren SSM rapporterade på tisdagsmorgonen ett rörelseresultat rensat för omvärderingar, samt andra poster av engångskaraktär, på -17,7 miljoner kronor, vilket kan jämföras med -0,4 Mkr i motsvarande kvartal i fjol. Redan Förra måndagen meddelade SSM att bolaget tar icke kassaflödespåverkande nedskrivningar på 312,7 Mkr under det tredje kvartalet 2019 i spåren av en översyn av bolagets verksamhet.

• På måndagskvällen kom branschstatistik från USA som visade att att leveranserna av de sex största vitvarukategorierna sjönk tvåsiffrigt under oktober månad. Whirpool backade 0,8 procent på Wall Street i går, och frågan är hur konkurrerande Electrolux tas emot i dag.

• Läkemedelsbolaget Bioarctic meddelade sent på måndagskvällen att interimsresultat från en fas 1/2-studie för behandlingskonceptet SC0806, för behandling av patienter med komplett ryggmärgsskada, inte har gått som planerat. Varken de primära eller sekundära målen har uppnåtts och studien kommer nu att avslutas.

• Efter gårdagens miljardbud på brittiska Consort får kontraktstillverkaren Recipharm sin rekommendation sänkt av Handelsbanken. Banken sänker aktien till behåll från köp samtidigt som riktkursen sänks till 155 från 170 kronor. Aktien föll i går 4,6 procent efter uppköpsbudet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer