ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fem nyheter du måste ha koll på innan börsen öppnar

Företagsrekonstruktion och stark ciderrapport: Här är nyheterna du måste ha koll på innan marknaden öppnar onsdagen den 20 november.

• Under onsdagsmorgonen släppte SVT:s Uppdrag granskning uppgifter om att Swedbank kan ha medverkat till sanktionsbrott. Uppgifterna rör den ryska vapentillverkaren Kalashnikov som med Swedbanks hjälp ska ha skickat runt 10 miljoner kronor till sin amerikanska motsvarighet Kalashnikov USA. Enligt Di:s analytiker Ulf Peterson kommer de nya uppgifterna inte blir någon chock för marknaden. Aktien har fallit över 34 procent i år. 

• Mode- och skoföretaget Venue Retail Group, VRG, har på onsdagen ansökt om företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt. Enligt VRG motiveras beslutet av likviditetsbrist och är nödvändigt för att bolaget ska få tid att förhandla om en långisktig finansiell lösning samt genomföra förändringar. Det framgår av ett pressmeddelande. 

• NGM-bolaget Kopparbergs, känt för sina ciderdrycker, rapporterar ett rörelseresultat om 84,9 miljoner kronor i det tredje kvartalet, att jämföra med 80,1 Mkr i motsvarande kvartal i fjol. Trots oro kring brexit fortsätter bolaget att leverera starkt i Storbritannien. 

• På handelsfronten hotade Donald Trump med höjda tullar om Kina inte skriver under ett handelsavtal, vilket fick de ledande Asienbörserna att backa på bred front strax efter klockan 6 svensk tid

• Vindkraftens potential i världen ökar. Det visar en internationell forskarstudie publicerad i tidskriften Nature Climate Change. Bara i USA ökade vindkraftens potential med runt 17 procent för perioden 2010–2017, enligt studien. En utveckling som gäller för världen i stort. Det här är uppgifter som kan gagna de svenska vindkraftbolagen Arise och Eolus Vind fått se sina aktiekurser avancera 59 respektive 118 procent under året. Den större danska veteranen Vestas har klättrat drygt 30 procent i år. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer