ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fyra nyheter du måste ha koll på innan börsen öppnar

  • Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Trädgårdsutrustningsbolaget Husqvarna trimmar ned kostnaderna och lanserade på måndagsmorgonen ytterligare besparingar.

• Trädgårdsutrustningsbolaget Husqvarna meddelade på måndagsmorgonen att bolaget genomför ytterligare besparingsåtgärder som förväntas ge årliga kostnadsbesparingar på 150 miljoner kronor, varav majoriteten realiseras 2020 och resterande del 2021. Omstruktureringskostnaderna kommer att belasta resultatet för det fjärde kvartalet med cirka 200 miljoner kronor

• Industrifacket i Finland planerar att ta ut sina anställda i strejk 9-11 december – vilket kan slå mot flera svenska storbolag som har verksamhet i landet. Facket har bland annat meddelat att delar av gruvbolaget Boliden, verkstadsjätten Sandvik och Investorägda Wärstsilä kommer att stå still under den aktuella perioden.

• Under helgen har det återigen blivit något mer positiva tongångar kring handelssamtalen mellan Kina och USA. Under fredagen meddelade Donald Trump att de båda länderna är mycket nära att sluta det så kallade fas 1-avtalet. Under måndagsmorgonen bekräftade experter till den kinesiska regeringen uppgifterna, och sa dessutom att ”Kina är fortsatt inriktade på att fortsätta samtalet för ett Fas 2 eller till och med Fas 3-avtal med USA”

• Asienbörserna stiger brett under måndagen och framför allt är det Hongkongbörsen som står för en kraftig uppgång. I söndagens lokalval i Hongkong blev det en oväntat stor seger för de pro-demokratiska krafterna. Resultatet blev därmed ett bakslag för den pressade regeringen under ledning av Carrie Lam.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer