ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Feds oro: Marknaden förväntar sig sänkningar som vi inte kan leverera

  • Foto: Susan Walsh

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve uttrycker oro över att marknaden förväntar sig fler räntesänkningar än vad centralbanken faktiskt kan leverera.

Det framgår i protokollet från Feds septembermöte som publicerades på onsdagskvällen svensk tid, skriver CNBC.

Det är enligt protokollet vissa Fed-representanter som marknadens förväntningar med ytterligare räntesänkningar inte ligger i linje med verkligheten. Men dokumentet som släpptes på onsdagen visar också på att det är stora skillnader mellan de olika medlemmarnas syn på hur den framtida politiken ska utformas.

Marknaden väntar sig att banken ska sänka styrräntan ytterligare i oktober, och att den linjen kommer att fortsätta nästa år. Men enligt protokollet anser Fed att det kan bli nödvändigt för banken att på ett bättre sätt anpassa marknaden till vilka förväntningar den ska ha gällande styrräntan.

I anteckningarna framgår det också att centralbanken har blivit allt mer bekymrad för USA:s ekonomi sedan det senaste mötet hölls i juli. Framför allt är det de förändrade handelsutsikterna och nya förhållanden utomlands som ligger bakom den ändrade hållningen.

Enligt flera ledamöter har risken för en recession i landet ”märkbart ökat under de senaste månaderna”

Protokollet är från det möte som Fed höll den 17-18 september.

De amerikanska börserna reagerade inte nämnvärt på uppgifterna. Nasdaq handlas upp 1,2 procent, S&P 500 stiger 1 procent och Dow Jones klättrar 0.,8 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer