ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Fedex stämmer USA:s handelsdepartement

  • Foto: Gene J. Puskar

Det amerikanska fraktbolaget Fedex stämde på måndagen USA:s handelsdepartement i ett försök att blockera införandet av hårdare restriktioner för export och import. Det skriver Bloomberg News. 

Enligt Fedex kommer sådana restriktioner tvinga fraktbolaget att grundligt granska innehållet av miljontals paket. Fraktbolagets stämning grundar sig i president Donald Trumps beslut att förbjuda amerikanska bolag från att sälja teknik till kinesiska Huawei.  

Fedex drogs in i handelskonflikten mellan USA och Kina sedan dokumentförsändelser mellan två av Huaweis bolagsentiteter i Asien hamnat på villovägar och landat på federala adresser i USA. Fedex bad då om ursäkt och hävdade att det hela rörde sig om ett misstag. 

I måndags krävde kinesiska handelsministeriet svar från Fedex som enligt rapporter vägrat leverera Huaweis telefoner till adresser i USA förra veckan.

Enligt källor till Bloomberg News överväger Kina samtidigt att lägga till Fedex på en så kallad lista över "opålitliga enheter", något som tidningen menar skulle eskalera den redan infekterade relationen mellan Kina och USA. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer