ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Makrorådet

Fedchef: Svaga data och globala risker påverkar

Svagare amerikanska data och de fortsatta globala riskerna påverkar centralbankernas beslutsfattande för närvarande.

Det sade Fedchefen i New York, John Williams, på onsdagen, enligt Bloomberg News.

"Osäkerhet, såväl här hemma som utomlands, spelar en viktig roll för mitt tänkande om de ekonomiska utsikterna och penningpolitiken", sade han.

John Williams noterade försvagningen i den amerikanska tillverkningsindustrin, dagen efter att ISM-index för sektorn sjunkit under 50-nivån för första gången på tre år.

"Robust hushållskonsumtion balanseras av tecken på vikande investeringar. Vi har också sett en nedgång i exporten och försvagning i industridata, vilket speglar en inbromsning i den globala tillväxten och osäkerhet relaterad till handel och geopolitiska risker", sade han.

"Jag bevakar noga denna nyanserade bild och är fortsatt vaksam för att kunna agera på ett lämpligt sätt för att stödja fortsatt tillväxt, stark arbetsmarknad och en uthållig återgång till 2 procents inflation", fortsatte John Williams.

Han sade också att oro för handelspolitiken med Kina ökar på den osäkra bilden.

"Mina kontakter i företagsvärlden har sagt att detta gör dem mer försiktiga med investeringar. Effekten av denna oro visar sig redan i investeringsstatistiken", sade John Williams.

"Ihärdigt låg inflation, förhöjd osäkerhet och globala korsvindar gör detta till en särskilt utmanande tid för penningpolitiken, och mitt laserfokus är att göra det bästa vi kan för att stödja en stark ekonomi och för att uppnå vårt 2-procentsmål", fortsatte han. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies