ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fastighetsmannen Mikael Fahlander i personlig konkurs

  • Foto: Emil Nordin/Expressen

Mikael Fahlander, ifrågasatt investerare i fastighetsbranschen och mannen bakom exempelvis NGM-noterade Concent, har försatts i personlig konkurs.

Det skriver Fastighetsvärlden och uppger att det sker på hans egen begäran till Stockholms tingsrätt, som fattade konkursbeslutet den 20 november.

Enligt Holdings ägde Mikael Fahlander i slutet av september 1,8 miljoner aktier värda 2,8 Mkr i NGM MTF-listade Concent Holding via bolaget "Avca under avveckling", och åtminstone för ett år sedan ägde han knappt 200.000 aktier värda en knapp krona styck i det på samma handelsplats listade Nischer.

Enligt ett "snårigt affärsupplägg" som Fastighetsvärlden rapporterade om i sitt magasin nummer 12 2017 låg Mikael Fahlander och Concent bakom ett kraschat galleriaprojekt, "Barents Center" i Haparanda, med arena, skola och innovationscenter utöver gallerian på planerade 58.000 kvadratmeter. Första spadtaget togs 2014, men projektet kom inte längre än till en grop i marken.

Nyhetssajten Realtid rapporterade i juli 2018 om flera konkurser i Mikael Fahlanders bolagssfär, och att han hade en skuld på nästan 12 miljoner kronor hos kronofogden. 

Affärsmannen är för närvarande skriven i en lägenhet i Malmö. I december 2017 skrev Föreningen Grävande Journalisters tidning Scoop att en villa på Stora Essingen i Stockholm, som hade kostat 40 miljoner kronor att bygga men bara betalats till hälften, var skriven på hans fru.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer