ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fastighetsbolaget godkänt för Spotlight

Fastighetsbolaget Fleming Properties har godkänts för notering på handelsplattformen Spotlight Stock Market. Första dag för handel är måndagen den 14 oktober 2019.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Fleming Properties fokuserar på att äga och förvalta kontorsfastigheter i Helsingfors. Bolaget förvaltar för närvarande kontorslokaler om cirka 41.000 kvadratmeter där SOK, företagsgruppen S-gruppens administrativa organisation, är största hyresgäst.

Fleming Properties, som är ett nyetablerat företag av Pareto, har förvärvat SOK:s huvudkontor i centrala Helsingfors från Varma Mutual Pension Insurance Company för cirka 130 miljoner euro, vilket motsvarar ett kvadratmeterpris på cirka 3.150 euro. 

Under september emitterade Fleming Properties totalt 5,95 miljoner aktier till ett pris om 10 euro per aktie, innebärande en värdering på cirka 600 miljoner kronor.

”Vi är mycket nöjda med att ha genomfört detta högkvalitativa förvärv från Varma. Utvecklingen av den finska ekonomin och den finländska fastighetsmarknaden i kombination med det attraktiva läget gör att vi kan erbjuda våra investerare en trygg avkastning över tid”, säger Philip Söderqvist som är chef för projektfinansiering i Sverige på Pareto Securities.

Ett memorandum kommer inom kort att offentliggöras, uppges det.

Pareto har på senare år medverkat till att notera flera nybildade fastighetsbolag på Spotlight.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies