ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fartyg uppmanas hålla avstånd till iranskt farvatten efter torpedattack

  • Front Altair. Foto: Patrick Vereecke

Norska oljetankern Front Altair skakades av tre explosioner innan det på torsdagsmorgonen började brinna nära Hormuzsundet mellan Iran och Förenade Arabemiraten. Nu uppmanas norska fartyg att hålla ”väl avstånd” till iranska farvatten.

Enligt obekräftade uppgifter har det norska fartyget utsatts för en torpedattack.

Den nya rekommendationen kommer från den norska Sjøfartsdirektoratet på torsdagsförmiddagen. Av en nyhetsuppdatering från myndigheten går att utläsa att tre explosioner hördes på fartyget på morgonen och att besättningen tvingades evakuera till ett förbipasserande fartyg. Inga skadade har rapporterats.

Sjøfartsdirektoratet konstaterar att även om bakgrunden till angreppen är oklar i nuläget så finns det skäl att hålla ”väl avstånd” till den iranska kusten och iranskt vatten.

”Vi samarbetar nu med myndigheter och bärgningsspecialister för att hantera situationen efter bästa förmåga. Vi vet inte orsaken till explosionen och kommer jobba med att få klarhet i saken genom grundliga undersökningar”, skriver det drabbade norska rederiet Frontlines vd Robert Hvide Macleod i ett mejl till TDN Direkt.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies