1515
Annons

Farsartad kursrörelse i Moment Group – ”kraftig felprissättning”

Otto Drakenberg på Moment Group.
Otto Drakenberg på Moment Group.Foto:Niklas Palmklint

Moment Group, bolaget bakom nöjestillställningar såsom buskisduon Stefan & Krister, stiger till synes med flera hundra procent på börsen efter avskilda teckningsrätter i en nyemission. Egentligen är det dock fråga om ett rejält kurstapp – som borde vara mycket större enligt en bedömare som räknat efter.

Softbank har sålt hela sitt innehav i Sinch

Japanska Softbank har sålt hela sitt innehav i molnkommunikationsbolaget Sinch. Köpare är Sinch största ägare Neqst D2 samt bolagets tillförordnade vd och medgrundare Johan Hedberg. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Softbanks ägarandel motsvarade omkring 5,01 procent av totala antalet aktier i Sinch. Efter transaktionen kommer Neqst D2 kontrollera omkring 18,6 procent av aktierna i Sinch och är därmed bolagets klart största ägare. 

Sinch föll med 8,4 procent till 14,07 kronor på torsdagen och har backat med nästan 88 procent sedan årsskiftet. Enligt Infront mäklades på torsdagen en post på 42 miljoner aktier till kursen 15,132 kronor vilket innebär att affären landade på omkring 635 miljoner kronor. 

Softbank investerade i Sinch i slutet av 2020 då det japanska konglomeratet både deltog i en riktad nyemission och köpte aktier från Sinch medgrundare och storägare varav flera sedermera konsoliderade sitt ägande i Neqst D2. 

”Om Softbank bestämmer sig för att går ur Sinch-innehavet så skulle ett trist överhäng av aktier försvinna, men det är ingen självklarhet att kursen kommer att rusa likt Kahoot. En viktig faktor är givetvis vilka som står på köpsidan. En väletablerad aktiv ägare som exempelvis EQT skulle förmodligen tolkas positivt, eller ännu hellre att Sinch-grundarna som sålde till Softbank köper tillbaka sina aktier efter raset”, skrev Di:s Jonathan Axelsson i mitten av september.  

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera