ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Arkitektur och samhällsbyggnad

Bostadsbyggandet minskar andra året i rad – Göteborg mot strömmen

  • Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Antalet påbörjade bostadslägenheter uppgick till 13.350 stycken under det andra kvartalet. Därmed föll antalet påbörjade lägenheter med 12 procent på årsbasis under det första halvåret enligt Statistiska centralbyrån.

Totalt påbörjades 10.650 bostäder i flerfamiljshus och 2.700 bostäder i småhus enligt SCB. Statistiken är uppräknad med den genomsnittliga eftersläpningen för tidigare år.

Under det första halvåret påbörjades drygt 24.650 lägenheter vilket motsvarar en minskning med 12 procent jämfört med 2018 års första halva enligt SCB. Minskningen var 21 procent i småhus och 9 procent i flerbostadshus.

I storstadsområdena minskade antalet påbörjade lägenheter med knappt 14 procent på årsbasis. I Stor-Stockholm minskade antalet påbörjade lägenheter med närmare 21 procent på årsbasis till 5.790 stycken, medan nedgången i Stor-Malmö uppgick till knappt 27 procent. I Stor-Göteborg steg i stället antalet påbörjade lägenheter med knappt 7 procent till 4.338 stycken.

I övriga riket sjönk antalet påbörjade lägenheter med knappt 27 procent till 10.934 stycken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer