1515
Annons

Fantasma Games har godkänts för notering på First North

Den Stockholmsbaserade spelstudion Fantasma Games planerar en notering på handelsplattformen Nasdaq First North. Första dag för handel på First North är beräknad till den 23 mars.

Innehåll från FlasheyeAnnons

”Extra ögon” larmar om oförutsedda händelser innan de sker

Den så kallade lidartekniken har tidigare varit dyr och avancerad - men nu ska den göras tillgänglig för alla. Sensorer som ser avvikelser som människor har svårt att upptäcka, som fungerar lika bra i mörker som i dagsljus och dessutom inte inkräktar på integriteten kommer snart vara vardag i flera branscher, menar Flasheyes vd och grundare Ulf Lindström.

Sensorerna skannar sin miljö med tusentals mätningar och skapar en 3D-modell. De kan ”se” volymer, former och avstånd, däremot kan den inte identifiera personer. När priserna nu sjunker ser Flasheye möjligheten att fler ska kunna använda den smarta tekniken.

– Vi vill demokratisera tekniken. Den gör som mest nytta när vem som helst kan ha råd med den, sätta upp och drifta den, säger Ulf Lindström, vd och grundare.

Inom kort kommer Flasheye lansera ett teknikpaket till aktörer inom säkerhetsbranschen där kunden smidigt kan installera och anpassa tekniken i sina befintliga system. Det följs av en liknande lösning för industrin. 

Hindrar olyckor och produktionsstopp

Många industrier använder fortfarande videokameror för att övervaka produktionen. En teknik som har funnits länge och har begränsningar.

– Det mänskliga ögat har inte möjlighet att se mindre avvikelser. Sensorerna fungerar som extra ögon och larmar direkt om något håller på att hända. Då undviker man kostsamma produktionsstopp, säger Ulf Lindström. 

Brett användningsområde

Inom en snar framtid spår Ulf att tekniken även kommer att appliceras i flera branscher, bland annat i vården, i trafiken och på byggarbetsplatser. 

– 3D-bilden visar volymen och dess rörelse och riktning, inga kläder eller ansiktsdrag. Säkerheten förbättras när rörliga föremål kan vara synliga och följas utan att det inkräktar på integriteten.

Om Flasheye: 

Flasheye grundades 2019 av Ulf Lindström med lång bakgrund inom industrin, där felhändelser som inte upptäcks i tid kan få förödande konsekvenser. Större tillgänglighet av avancerad teknik med hög kapacitet ger nytta i både industrin och samhället 

Läs mer på flasheye.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Flasheye och ej en artikel av Dagens industri

Japans industriproduktion steg mer än väntat – arbetslösheten som väntat

Under natten har det kommit nya siffror över Japans industriproduktion och Japans arbetslöshet. Industriproduktionen steg mer än väntat medan arbetslösheten sjönk i linje med förväntningarna.

Japans industriproduktion steg 2,7 procent i augusti jämfört med månaden före, och steg 5,1 procent jämfört med samma månad året före. Det framgår av preliminär statistik.

Analytiker räknade med att produktionen skulle ha ökat 0,2 procent jämfört med föregående månad, enligt Trading Economics konsensusprognos.

I juli ökade industriproduktionen med 0,8 procent jämfört med månaden före och minskade med 2,0 procent jämfört med samma månad året före.

Den japanska arbetslöshetsnivån sjönk till 2,5 procent i augusti, jämfört med 2,6 procent föregående månad. Analytikerna hade räknat med att arbetslösheten skulle sjunka till 2,5 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Andelen lediga arbeten noterades till 132 per 100 sökande, jämfört med 129 föregående månad (väntat 130).

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera