ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fagerhult gör italienskt miljardköp - blir nästan 50 procent större

Fagerhult har tecknat avsiktsförklaring om att förvärva italienska belysningsbolaget Iguzzini som i fjol omsatte cirka 230 miljoner euro, nästan 2,4 miljarder kronor och därmed är nästan hälften så stort som nuvarande Fagerhult.

Det framgår av ett pressmeddelande från Fagerhult, som självt omsatte 5,2 miljoner kronor 2017.

Baserat på avtalet har Fagerhult exklusiv rätt att genomföra en företagsgenomlysning (due diligence) och målet är att teckna ett köpeavtal före utgången av 2018. 

Planen är att transaktionen kommer att ske genom en kombination av skuldfinansiering och nyemission. Ägarna i Iguzzini kommer om affären genomförs därmed att bli ägare i det sammanslagna bolaget.

Iguzzinis vd Adolfo Guzzini och koncernchef Andrea Sasso kommer att stanna i nuvarande roller samt ingå i Fagerhults ledningsgrupp, enligt pressmeddelandet.

Iguzzini hade vid senaste årsskiftet cirka 1.300 anställda, medan Fagerhult hade 3.241 anställda i genomsnitt under fjolåret.

"Iguzzini kommer att stärka Fagerhultkoncernens position på den professionella belysnings-marknaden genom ökad geografisk närvaro och ett kompletterande produktsortiment. iGuzzini är ett välkänt och respekterat varumärke med hög igenkänningsfaktor i föreskrivande led. Företaget designar, tillverkar och marknadsför professionella belysningslösningar för både inom- och utomhusbruk", skriver Fagerhult i sitt pressmeddelande.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies