ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Facebooks vinst bättre än väntat – men intäkterna lägre än prognoserna

  • Mark Zuckerberg, Facebooks vd. Foto: Marlene Awaad

Facebook rapporterar ett klart bättre resultat än väntat i det tredje kvartalet. Intäkter och användarsiffror nådde däremot inte upp till förväntningarna.

Sociala medier-jättens vinst per aktie landade på 1,76 dollar per aktie och intäkterna kom in på 13,7 miljarder dollar. 

Enligt nyhetsbyrån Bloombergs konsensus väntades bolaget rapportera en vinst per aktie om 1,47 dollar och intäkter på 13,8 miljarder dollar. 

Facebooks rörelseresultat landade på 5,78 miljarder dollar, motsvarande drygt 53 miljarder kronor. Rörelsemarginalen backade till 42 procent, från 50 procent under samma period i fjol.

Antalet aktiva användare per månad i kvartalet landade på 2,27 miljarder och väntades uppgå till 2,28 miljarder, enligt Bloomberg. Dagligt aktiva användare var 1,49 miljarder, där väntat var 1,50 miljarder. 

Regionalt ser användartillväxten splittrad ut. I Nordamerika stod antalet dagligt aktiva användare av tjänsten still vid 185 miljoner men i Europa går samma siffra ner för andra kvartalet i rad. 278 miljoner européer går in på sajten dagligen, ner från 279 miljoner i det andra kvartalet och från 282 miljoner i årets första kvartal. 

I Asien och resten av världen är tillväxttalen starkare och användarantalen högre. Men trots det står Europa och framför allt Nordamerika för en klart större del av Facebooks intäkter. Av bolagets 13,7 miljarder dollar i omsättning under det tredje kvartalet kom 6,7 miljarder från Nordamerika och 3,3 miljarder från Europa.

Aktien backade 4 procent i efterhandeln strax efter rapporten. En bit in i efterhandeln vände aktien upp och steg omkring 2 procent. 

Facebook har tappat ungefär 200 miljarder dollar, motsvarande drygt 1.800 miljarder kronor, av sitt marknadsvärde sedan rekordnoteringen i juli. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer