ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Facebook lanserar dejtingfunktion – Match rasar på börsen

Sociala mediekonglomeratet Facebook lanserar en dejtingfunktion, skriver bolaget på sin nyhetssajt. Satsningen är känd sedan i maj förra året, då den tillkännagavs av vd:n och grundaren Mark Zuckerberg.

Facebook Dating lanseras till att börja med i USA och 19 andra länder i Latinamerika och Asien. Olika Instagram- och Facebookfunktioner kommer undan för undan inkluderas för att skapa dejtingprofilen. I Europa kommer aktivering ske tidigt under 2020.

Vid aktivering av dejtingprofilen tillåter användaren Facebook att börja matcha utifrån intressen och andra inställningar.

Dejtingapplikationen är inte en swipe-baserad tjänst, såsom konkurrenten Tinder som ägs av börsbolaget Match är. Facebooks matchning baseras utifrån vänlistor, där man kan välja om man vill inkludera de egna kontakterna eller sträcka sig mot vänners vänner. Matchs aktie backade till för dagen minus 5 procent kort efter beskedet, från att ha varit upp över 1 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer