Annons

Fabege rasar efter utdelningsbesked – kurskollapsade Cint mot strömmen

Fastighetssektorn går kräftgång på börsen, där Fabege sticker ut som ett bottennapp.
Fastighetssektorn går kräftgång på börsen, där Fabege sticker ut som ett bottennapp.Foto:Henrik Montgomery/TT

Nedgången på Stockholmsbörsen håller i sig och vid 13-tiden är det breda OMXSPI-index ned 1,6 procent. Fastighetsbolag hör till de största förlorarna och Fabege faller kraftigt efter sin kvartalsrapport och beskedet att utdelningen sänks. Kurspressade Humana och Cint hör till vinnarna.

Innehåll från Goodtech SolutionsAnnons

De framtidssäkrar nordisk produktion genom digitalisering

Johan Håkansson, vd på Goodtech Solutions.
Johan Håkansson, vd på Goodtech Solutions.

Många tillverkningsföretag tar nu stora digitaliseringskliv för att hänga med i den fjärde industriella revolutionen. Tillverkarna måste framtidssäkra sina produktionslinor – utan att tappa lönsamheten i ivern att hoppa på nya trender. Här kommer Goodtech in i bilden.

I över 40 år har Goodtech hjälpt tillverkande företag i Norden att vässa produktionsprocesser. Bolaget är numera en komplett partner inom digital transformation med en samlad kompetens inom industriell teknik, automation och digitalisering. Alla tusentals projekt har givit Goodtech en god uppfattning om hur ett lyckat sådant ser ut.

– Många börjar för stort. Vår rekommendation är att i stället börja smått och ta vara på de lösningar eller data som kan skapa värde här och nu, men samtidigt se till att det man satsar på är tillräckligt flexibelt och skalbart för att nå den slutgiltiga målbilden. Många av våra kunder har en payback från sina investeringar på under ett år, säger Johan Håkansson, vd på Goodtech Solutions. 

Goodtech erbjuder hela kedjan – allt från rådgivning i planeringsfasen till att bygga kompletta fabriker eller uppkopplade och robotiserade produktionslinor. Företaget kan identifiera vilka satsningar som bör göras ur ett lönsamhetsperspektiv, berättar Johan Håkansson. Målet är att bidra till ökad konkurrenskraft genom att lägga grunden för en skalbar, flexibel och energieffektiv produktion.

Uppgraderad MES-plattform

Företaget är just nu i slutfasen av utvecklingen av en ny plattform för MES, Manufacturing Execution System. Den digitala plattformen innehåller funktioner för styrning och övervakning av de olika processerna, och ger en överblick över hela produktionen.

– Vi har jobbat med MES-system i 20 år. I höst rullar vi ut vår nya MES-plattform i flera projekt. Den är bättre och mer effektiv än sina föregångare samt ger fler möjligheter, säger Johan Håkansson. 

Goodtech har som sagt en över 40 år lång erfarenhet att luta sig mot, men hur gör företaget för att hålla sig i teknikutvecklingens framkant? 

”Håller oss nära akademin”

– Vi måste se till att vi har de bästa ingenjörerna hos oss. Därför håller vi oss nära akademin och samarbetar med olika universitet för att fånga upp talanger. Vi deltar också i forskningsprojekt och utmanar oss själva att plocka in ny teknik. Våra leveranser ska innehålla de senaste tekniska lösningarna, men det är samtidigt viktigt att allt fungerar på ett stabilt sätt. Det säkerställer vi genom tester och avancerade simuleringar, säger Johan Håkansson. 

Visionen är ambitiös – Goodtech vill bli Nordens ledande partner inom industriell automatisering. Med en fot i erfarenheten och den andra i framtiden tror Johan Håkansson att chansen att lyckas är mycket god.

Läs mer om Goodtech här.  

Om Goodtech
Goodtech är en ledande nordisk teknikleverantör vars kärnkompetens är automatisering, montering, industriell IT, miljöteknik och avancerad industriell produktionsteknik. Goodtech är noterad på Oslo Börs och omsätter cirka 500 miljoner norska kronor. 

Mer från Goodtech Solutions

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Goodtech Solutions och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera