ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fabege ökar förvaltningsresultatet – men nettouthyrningen vände till minus

  • Fabeges vd Stefan Dahlbo. Foto: Claudio Bresciani/TT

Fastighetsbolaget Fabege ökar förvaltningsresultatet i det tredje kvartalet till 397 miljoner kronor jämfört med 323 Mkr i motsvarande kvartal i fjol.

På måndagen presenterade fastighetsbolaget Fabege siffrorna för det tredje kvartalet. Hyresintäkterna landade på 683 miljoner kronor att jämföra med 627 Mkr motsvarande kvartal i fjol.

Nettouthyrningen kom in på minus 5 Mkr från att ha landat på plus 29 Mkr i jämförelsekvartalet.

”Nettouthyrningen lever inte upp till våra förväntningar. Året fick en tuff start med Skatteverkets uppsägning och vi har inte kommit i mål med projektuthyrningar i den omfattning vi önskat. Nettouthyrningen är dessutom normalt sett svagare i tredje kvartalet. Det innebär också att projektvolymen sannolikt kommer att minska något nästa år”, skriver Fabeges vd Stefan Dahlbo, som tillträdde sin tjänst för en dryg månad sedan.

Stafan Dahlbo skriver också att tillväxten i kvartalet minskade tillfälligt på grund av försäljningen av Pelaren 1, som bolaget i maj månad sålde till KPA Pension för 1,6 miljarder kronor, men att den kommer tillta under de kommande kvartalen.

Driftöverskottet i kvartalet uppgick till 542 Mkr jämfört med 481 Mkr i tredje kvartalet i fjol.

”Trots viss oro för bland annat konjunktur och handelsdiskussioner fortsätter vi att på vår marknad se stor efterfrågan på lokaler och hyrestillväxt samt inte minst tack vare rekordlåga räntor faller avkastningskraven ytterligare. Det har också varit full fart på transaktioner i den svenska fastighetsmarknaden. Intresset från utländska investerare är väldigt stort”, skriver Stefan Dahlbo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer