ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

FAA slår tillbaka mot Boeings påtryckningar om 737 Max

  • Foto: Ted S. Warren

Den amerikanska flygsäkerhetsmyndigheten FAA lyfter i en skrivelse till den amerikanska kongressen fram misstankar att Boeing varit ute efter att sätta press på FAA:s omcertifiering av olycksmodellen 737 Max genom offentliga uttalanden.

I skrivelsen heter det samtidigt att Boeing enligt FAA har en ”orealistisk uppfattning” om när certifieringsprocessen kan vara klar, eftersom denna har försenats av en rad olika orsaker.

Det skriver Financial Times.

I onsdags sa chefen för FAA, Stephen Dickson, till CNBC att processen att certifiera Max 737-modellen kommer att ta en bit in på nästa år.

I november uppgav Boeing officiellt att man förväntade sig att olycksmodellen skulle kunna sättas i trafik igen redan i januari.

Först på torsdagen medgav Boeings vd Dennis Muilenberg att cetrifieringen inte kommer att bli slutförd den här sidan årsskiftet, skriver Reuters. I ett uttalande heter det att bolaget kommer att ”samarbeta med FAA för att på ett säkert sätt återföra Max-planen till aktiv tjänst 2020”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer