1515
Annons

Exxon Mobil säljer tillgångar i Nordsjön värda över 1 miljard dollar

Foto:Mark Humphrey

Det amerikanska oljebolaget Exxon Mobil avyttrar tillgångar i Nordsjön till Hitecvision, framgår av ett pressmeddelande. Totalt säljs 14 producerande fält och transaktionen har ett värde av över 1 miljard dollar.

Corem drar tillbaka återköpserbjudande – aktien faller tungt

Corem, med Rutger Arnhult som största ägare, faller mest fastighetssektorn i tisdagens handel. Bolaget meddelade under morgonen att man drar tillbaka sitt erbjudande om att återköpa obligationer.

Corem genomför inte sitt utestående återköpserbjudande avseende två av sina utestående obligationer som meddelades den 22 september och kommer inte att genomföra den föreslagna nyemissionen av en grön obligation med hänvisning till rådande marknadsförhållanden, enligt ett pressmeddelande.

Aktien tillhör de sämst presterande i tisdagens handel och B-aktien sjunker runt 6 procent vid 11-tiden samtidigt som börsen som helhet stiger något.

Nyligen emitterade fastighetskollegan NP3 gröna obligationer till en betydligt högre ränta än på de obligationer som bolaget gav ut i maj 2021, ett besked som pressat hela sektorn.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera