ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Europeisk bilförsäljning fortsätter falla – Volvo mot strömmen

  • Foto: Jonas Ekströmer/TT

Den europeiska bilförsäljningen sjönk med 1,0 procent i februari jämfört med samma månad föregående år. Därmed sjönk försäljningen för sjätte månaden i följd. Volvo rapporterar tvärtom stigande försäljningssiffror.

Nedgångarna för den europeiska bilförsäljningen har dock lindrats och flera marknader registrerades på plus. Tysklands försäljning ökade 2,7 procent, Frankrikes 2,1 procent och Storbritanniens 1,4 procent. Den spanska föll dock 8,8 procent och i Italien var siffran minus 2,4 procent.

För januari och februari har efterfrågan på bilar fallit 2,9 procent jämfört med samma period föregående år, med särskilt svag marknad i Spanien (-8,4 procent) och Italien (-4,9 procent). I Tyskland, Frankrike och Storbritannien är dock siffran strax över noll, vilket väger upp i summeringen för Europa i helhet.

Bland enskilda tillverkare rapporter Nissan det största försäljningstappet om minus 24,2 procent i februari jämfört med året innan. Den största ökning rapporteras för Mitsubishi med en stigande försäljning om 29,1 i februari i år mot jämförbar månad 2018.

Även Volvo Cars gick mot strömmen med en ökad försäljning om 7,6 procent i februari jämfört med året innan till 21.556 enheter.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies