ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Europabörserna: Valresultatet gladde Londonbörsen

Europabörserna handlades uppåt på torsdagen efter att valresultatet i Storbritannien och positivt sentiment kring handelsförhandlingarna mellan USA och Kina lyft humöret. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 1,1 procent.

Den övertygande valsegern för Boris Johnson och hans Tories betyder att Storbritannien kommer att lämna EU under de kommande veckorna. Premiärministern lovade i ett tal att brexit kommer vara klart till den sista januari nästa år.

Starka uppgångar för bland annat banker lyfte Londons FTSE 100-index 1,2 procent.

”Det stora problemet har varit brist på riktning, och det försvinner nu vilket är anledningen till att pundet och brittiska räntor är upp och inhemskt fokuserade aktier stiger”, sade Gaurav Saroliya, chef för global makrostrategi vid Oxford Economics, till Reuters.

USA och Kina meddelade på fredagen att länderna har gjort stora framsteg med ett ”fas ett”-avtal och kommer att slutföra detta inom kort. Men uteblivna detaljer kring avtalet ledde till att den initiala glädjen på börserna avtog.

Tyska DAX var upp 0,5 procent och franska CAC 40 steg 0,6 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer