1515
Annons

Europabörserna: Ocado steg medan banker föll

De ledande europeiska börserna vände nedåt på onsdagen efter den positiva inledningen på veckan. USA:s president Donald Trump varnade sent på tisdagen för att landet kommer att uppleva kraftigt ökande covid-19-relaterade dödsfall.  

SEB ser risker men inga avgörande bevis i blankarrapport på Truecaller

SEB:s initiala tankar kring Viceroys blankarrapport på Truecaller är att rapporten inte innehåller några avgörande bevis. Banken påpekar emellertid att Viceroy lyfter fram potentiella orosmoment vad gäller användarnas integritet och risker kring dataintrång. 

Det skriver SEB i en kommentar där banken nämner sina initiala tolkningar av Viceroy-rapporten, som fick Truecalleraktien att falla på onsdagen.

I rapporten går Viceroy igenom hur Truecaller hanterar data, nu och historiskt, och de regulatoriska riskerna. 

”Enligt vår bedömning, är vissa av orosmomenten mer eller mindre kända för marknaden och bygger främst på integritetsfrågor och potentiella regulatoriska granskningar”, skriver SEB i kommentaren.

Viceroy bedömer vidare att statliga initiativ i Indien medför risker för Truecallers verksamhet. SEB:s slutsats är däremot att det inte finns några konkreta sätt för de indiska myndigheterna att lyckas med detta och konstaterar att de har försökt förut och misslyckats.

SEB har sedan tidigare en köprekommendation på Truecaller, med en riktkurs på 102 kronor.

Vid 15.30-tiden hade Truecaller gått ned 6 procent till drygt 38 kronor.   

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera