ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Europabörserna: E-handelsbolag rasade i London

Europabörserna handlades nedåt på torsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 sjönk 0,2 procent. 

Frankfurtbörsens DAX-index sjönk 0,8 procent.

Affärssystemleverantören SAP sjönk 5,1 procent efter en rapport som visade att satsningen på molntjänster har mötts av motvind det senaste kvartalet.

I London tappade FTSE 100-indexet 0,5 procent.

E-handlaren Asos rasade 20 procent efter att ha vinstvarnat till följd av "operativa svårigheter" i USA och Europa, vilket ledde till trög försäljning.

British American Tobacco steg 6,0 procent. Aktien fick stöd av amerikanska Philip Morris, som höjde helårsguidningen för vinst per aktie, i samband med torsdagens delårsrapport.

Fresnillo föll tungt för andra dagen i rad efter att på onsdagen ha sänkt produktionsprognosen för helåret. På torsdagen sänkte även Barclays sina estimat för guld- och silverproducenten rejält. Aktien tappade 8,6 procent. 

I Paris backade CAC 40-indexet med 0,4 procent.

På den schweiziska börsen steg läkemedelsbolaget Novartis 3,1 procent efter att ha höjt guidningen för resultat och vinst.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer