Europabörser: Virus och Kina pressade kurserna

Europabörserna tappade mark under onsdagen. Kinas aviserade planer för att begränsa spridningen av det dödliga coronaviruset verkade inte öka riskviljan bland investerare. Samlingsindexet Stoxx 600 var ned 0,2 procent.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från OmegapointAnnons

Digitaliseringen behöver fler kvinnor

Anna-Clara Söderbaum, vd Omegapoint Stockholm AB.
Anna-Clara Söderbaum, vd Omegapoint Stockholm AB.

Omegapoints vision är en digital värld där alla vågar. Det innebär en framtid där alla människor känner trygghet och mod att utforska och tillvarata möjligheterna som den digitala världen erbjuder.

Idag handlar digitalisering lika mycket om teknisk utveckling som om samhällsutveckling. Och precis som all utveckling så formas den av de som engagerar sig. Därför är det viktigt att fler kvinnor väljer att vara en del av digitaliseringen.

– Omegapoint utvecklar våra kunders digitala affär på ett säkert sätt och bidrar även till att skydda vårt samhälle mot ett växande cyberhot. Vi gör ju nästan allt online idag och det gör vårt jobb både viktigt och spännande, säger Anna-Clara Söderbaum, vd på Omegapoint i Stockholm.

Anna-Clara är systemvetare och har jobbat med allt från programmering till försäljning. 

– Jag har alltid velat ha ett utåtriktat jobb och insåg tidigt att programmering handlar om att lösa tekniska problem tillsammans. Idag är jag omgiven av tekniskt vassa kollegor som utmanar mig varje dag. Det är fantastiskt, fortsätter Anna-Clara.

Omegapoint erbjuder en karriär med fokus på kompetensutveckling och uppdrag i teknikens framkant hos spännande kunder. Dessutom ägs företaget till största del av medarbetarna vilket skapar både gemenskap och engagemang. 

På företaget finns flera riktigt vassa kvinnliga utvecklare och säkerhetsexperter. Men fler behövs! För att hitta morgondagens stjärnor lanseras nu ett program där kvinnor i slutet av sin utbildning får en mentor från Omegapoint. 

– Vår dörr står på vid gavel för de kvinnor som delar vår passion för utveckling i allmänhet och säkerhet i synnerhet. Välkommen till oss, avslutar Anna-Clara.

Om Omegapoint

Omegapoint är ett ledande konsultföretag med 400 konsulter inom cybersäkerhet och säker digitalisering. Vi vill se en större mångfald inom teknik och utveckling och därför engagerar vi oss i Hello World, Jfokus Kidz, DataTjej och lanserar nu ett mentorprogram för unga kvinnor.

Läs mer om Omegapoint på www.Omegapoint.se  

Mer från Omegapoint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Omegapoint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?