ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Euronext höjer budet på Olsobörsen

  • Foto: Solum, Stian Lysberg

Franska Euronext trappar upp budstriden om Oslobörs. Det tidigare budet höjs nu från 145 till 158 norska kronor, sex kronor över Nasdaq-budet.

I slutet av januari klev Nasdaq in i striden om Oslo Børs efter att Euronext lagt ett bud på den norska börsen om 145 kronor per aktie. Nasdaq lade ett bud om 152 norska kronor vilket fick stöd av Oslo Børs styrelse.

Nu har Euronext alltså lagt sig sex kronor högre på 158 norska kronor. Samtidigt meddelar Euronext att acceptperioden förlängs med fyra veckor till den 11 mars. 

I ett pressmeddelande skriver den franska börsoperatören att affären ska kunna slutföras under det andra kvartalet och att det nya budet redan accepterats av ägare som representerar 50,5 procent av de utestående aktierna i bolaget.

I en kommentar uppger Euronexts vd Stéphane Boujnah att Oslobörsen kommer att kunna behålla sin särprägel även med Euronext som ägare.

”Ledande representanter från Norges finanssektor är välkomna att förbli aktieägare och bli partners med Euronext. Vi är öppna för att diskutera med alla intressenter och presentera våra långsiktiga ambitioner att skapa en ledande börsspelare i Norden”, skriver Stéphane Boujnah.

I början av februari uppgav vd Bente Landsnes att Nasdaqs bud var bättre än Euronexts även om den franska börsoperatören skulle höja.

Samtidigt som Nasdaqs vd Lauri Rosendahl öppnade för diskussioner med Euronext meddelade Euronext å sin sida att bolaget är ”fast beslutet” om att förvärva Oslobörsen.

I ett skriftligt uttalande till nyhetsbyrån Bloomberg på måndagsmorgonen hävdar Lauri Rosendahl att Nasdaqs bud fortfarande är överlägset konkurrentens. Han skriver också att Nasdaq vill inkludera Oslobörsen i ett regionalt nätverk av nordiska börser och utveckla handelsplattformen för små och medelstora bolag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer