ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

EU-kommissionen utreder om Ryanair favoriserats vid flygplats

EU-kommissionen har inlett en djupingående utredning om huruvida Ryanair favoriserats på något sätt vid flygplatsen i Frankfurt-Hahn.

I ett pressmeddelande står det att kommissionen har fått klagomål om favorisering av det irländska lågprisflygbolaget. Det nämns inte vem som står bakom dessa anklagelser.

Efter en preliminär bedömning har kommissionen emellertid valt att gå vidare med en djupare utredning, står det.

”Vi kommer att undersöka om de regionala och lokala myndigheterna i Tyskland, i agerande mot reglerna, gav Ryanair orättvisa fördelar över konkurrenter, vilka potentiellt kan ha skadat andra flygbolag och haft spillover-effekter på andra regioner i Europa”, säger EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager.

I fokus för utredningen blir bland annat ingångna marknadsavtal med operatören av flygplatsen innan delstaten Rheinland-Pfalz tog över som ägare 2009. Kommissionen kommer också titta på andra arrangemang av finansiell karaktär mellan Ryanair och flygplatsen.

Flygplatsen vid Frankfurt-Hahn drivs av Flughafengesellschaft Frankfurt-Hahn GmbH. Sedan den 1 mars 2017 är verksamhetens nya ägare kinesiska HNA Group.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies