ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

EU: Kina fuskade med stål för att undvika tullar

EU säger sig ha funnit bevis på att kinesiska tillverkare av rosfritt stål har modifierat produkter för att undvika tull. Nu hotar kommissionen med att införa högre tullar på varor från Kina, rapporterar Bloomberg News.

EU gick på tisdagen ut med att Kina kan ha modifierat vissa produkter av rostfritt stål för att undvika antidumpningstullar på just rostfritt stål, som i vissa fall ligger på 27,9 procent. EU-kommissionen säger sig ha tillräckliga bevis på att kinesiska tillverkare har ändrat stålet, bland annat genom att applicera en tunn oljebeläggning, öka halten kol eller byta beläggning, för att slippa de extra tullarna.

EU införde så kallade antidumpningstullar i februari 2018 i ett försök att förhindra att europeiska ståltillverkare, som Arcelormittal och SSAB, drabbads av prisdumpningar. Tullarna slog direkt mot stora kinesiska stålbolag som Hesteel och Angang Steel.

Utredningen kommer att pågå i nio månader, och som en del av den har EU beordrat tulltjänstemän att registrera importer av kinesiskt rostfritt stål. Därmed ska EU kunna införa en retroaktiv tullavgift på varorna om man kan fastställa att Kina medvetet har kringgått antidumpningstullarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer