1515
Annons

Erik Selin äger 2,3 procent av Speqta efter emissionen

Foto:Magnus Gotander, Bilduppdraget AB

Erik Selin har efter den riktade emission som aviserades i slutet av januari en ägarandel om cirka 2,3 procent i Speqta, som tidigare hette My Taste och som är verksamt inom prestationsbaserad marknadsföring.

Medicover stiger kraftigt efter förvärv

Famljen af Jochnicks diagnostikbolag Medicover hör till torsdagens stora vinnare på börsen efter beskedet att bolaget utökar tandläkarverksamheten i Tyskland genom ett förvärv.

Medicover fortsätter sin expansion av dentalverksamheten i Tyskland. Bolaget köper 80 procent av DDent MVZ av ägaren och vd:n Nicol Dudek, enligt ett pressmeddelande.

”Medicover är nummer ett inom dental i Polen, med 70 kliniker, 400 tandläkarstolar och ser nu ut att bli en betydande aktör i Tyskland”, säger Fredrik Rågmark, vd på Medicover i en kommentar.

DDent, med huvudkontor i Hamburg, har 16 tandkliniker som beskrivs som medelstora med totalt 73 tandläkarstolar och 200 anställda i norra Tyskland. I juni förvärvade Medicover Meindentist med 16 kliniker och 147 tandläkarstolar i Berlin-området, vilket Di då rapporterade om.

Verksamheterna konsolideras från och med oktober och den totala nettoomsättningen, pro forma, beräknas till 47 miljoner euro, motsvarande cirka 510 miljoner kronor, för 2022.

Den totala köpeskillingen för de båda förvärven uppges vara cirka 32 miljoner euro, motsvarande runt 347 Mkr, inklusive övertagen skuld.

Vid lunchtid har Medicover avancerat drygt 6 procent. Bolaget, som bland annat har arbetat mycket med covid-19-testning och har en betydande del av verksamheten i Ukraina, har pressats på börsen i år. Nedgången sedan årsskiftet summeras för närvarande till cirka 65 procent.

Huvudägare i Medicover är familjen af Jochnicks investmentbolag Celox med 31 procent av kapitalet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera