ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ericsson lyfte brant efter väntat miljardregn i USA

USA uppges planera att finansiera utvecklingsländers och företags inköp av utrustning från andra bolag än Huawei. Det rapporterar Bloomberg. 

Ericsson stiger med om kring 2,6 procent efter att uppgifterna publicerats medan finska Nokia är upp 2,1 procent. 

Enligt Bloomberg är det den nya myndigheten US International Development Finance Corporation, DFC, som planerar att använda delar av sin budget på 60 miljarder dollar för att finansiera köpen. 

”USA är väldigt fokuserade på att säkerställa att det finns fungerande alternativ till Huawei och ZTE. Vi vill inte vara där ute och säga nej. Vi vill vara där ute och säga ja”, säger Adam Boehler, vd för DFC, i en intervju med Bloomberg. 

Adam Boehler vill inte prata om specifika bolag eller exakt hur pengarna skulle spenderas. Bloomberg skriver dock att planerna gynnar svenska Ericsson och finska Nokia som enligt nyhetsbyrån haft svårt att konkurrera med de kinesiska bolagens utrustning och priser. 

En senior regeringskälla uppgav nyligen till Bloomberg att USA överväger finansieringsmekaniser genom DFC som hade minskat alternativkostnaden för kommersiell 5G-utrustning. 

I oktober rapporterar Financial Times att USA undersöker möjligheten att ge västerländska telekombolag som Ericsson och Nokia krediter så att de ska kunna matcha de generösa finansieringsvillkor som Huawei kan ge sina kunder, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Ericsson tog ett tydligt kliv uppåt på Stockholmsbörsen efter att artikeln publicerades klockan 13. Vid 13:40 var aktien upp 2,6 procent. 

  • Ericssons utveckling under tisdagen. Foto: Infront
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer