ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Börsveckan slutade i grönt – Ericsson stängde i topp

  • Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Stockholmsbörsen vände upp efter tvekande inledning på handelsdagen och slutade kring 0,5 procent upp.

I topp bland storbolagen tuffade Ericsson på med 2,9 procents uppgång, sedan Morgan Stanley har uppgraderat aktien till övervikt, från tidigare jämvikt, med en riktkurs på 110 kronor. Nästan lika mycket steg Kinnevik, där man vid en extra bolagsstämma på torsdagen beslutade att innehavet i Millicom ska delas ut till Kinneviks aktieägare. Aktien slutade 2,4 procent upp. 

Skanska fortsätter gårdagens rapportuppgång och stängde över 1,6 procent upp . I Botten av storbolagsindex fanns H&M som stängde på minus 1 procent. Strax efter fanns gruvbolaget Boliden. 

Hypade hjälmbolaget Mips relativt svaga rapport för det tredje kvartalet chockade investerarna som handlade ner aktien med nästan 14 procent i fredagens börsöppning. som handlade ner aktien med nästan 14 procent i fredagens börsöppning. Men vid stängning var aktien i stället upp 3,6 procent.  Förklaringen till det svagare tredje kvartalet ligger i världspolitiken, förklarade bolagets vd Max Strandwitz:

”Vi har haft ett lite svagare kvartal och ser påverkan på vår tillväxt i kvartalet. Vi är ett tillväxtbolag med sex starka kvartal bakom oss, men nu har den amerikanska marknaden tillämpat hjälmtariffer och det fick en påverkan på vår försäljning i kvartalet”, sa bolagets vd i DiTV:s Börsmorgon på fredagsmorgonen. 

Flera av morgonens rapportbolag gick också starkt på sina kvartalsbekännelser; Stockwick Förvaltning stängde på 14,3 procent, Sinch avancerade hela 16 procent och Cavotec slutade 10,3 procent upp.

Oscar Properties, som backade 3,6 procent i går stängde ned 14,8 procent.

SAS lämnade på fredagen passagerarsiffror för oktober och meddelade där samtidigt att man höjer sin resultatprognos. Som en effekt av starka passagerarsiffror och förbättrade enhetsintäkter revideras utsikterna till att SAS resultat före skatt och jämförelsestörande poster beräknas uppgå till 700-800 miljoner kronor för räkenskapsåret 2019.

SAS-aktien stängde upp 9,1 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer